Fondacija Mozaik logo
[language-switcher]
Search
Close this search box.

Programi održivosti

Logo Tech4Impact Fund

Vizija

Vjerujemo u transformativnu snagu naprednih tehnologija da unaprijede naš svijet. U Tech 4 Impact fondu, tehnologije poput umjetne inteligencije, robotike i IoT shvatamo ne samo kao alate, već kao ključne pokretače promjena koji mogu riješiti globalne izazove i doprinijeti ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja UN-a. Naša vizija se temelji na dubokom uvjerenju da tehnologija može stvoriti održiviji i inkluzivniji svijet, te stoga, naše djelovanje je usmjereno ka ovom cilju. 

Pristup

Naš pristup u Tech 4 Impact fondu je proaktivno traženje i ulaganje u tehnološke startupe koji su u skladu s našom vizijom. Fokusiramo se na timove koji posjeduju ključne vještine budućnosti i sposobnost da kreiraju rješenja za regionalne ili globalne izazove. Kroz partnerstvo s lokalnim stručnjacima i dijasporom, pružamo ovim startupima esencijalne resurse: kapital, strateško vođenje i pristup širokoj mreži klijenata i investitora. Naš cilj je osigurati da svako ulaganje donese financijski povrat i istovremeno napravi značajan doprinos Ciljevima održivog razvoja. 

Očekivanja

Kroz naš rad i podršku, osnažujemo mlade da postanu pioniri, demonstrirajući kako se vještine budućnosti i inovacije mogu koristiti za suočavanje s globalnim izazovima. Naši startupi ne samo da napreduju u poslovnim uspjesima; oni su primjeri kako tehnološke inovacije mogu donijeti pozitivne promjene u društvu. Oni su dokaz da je naš pristup efikasan u stvaranju utjecajnih poslovnih poduhvata, koji ne samo da ostvaruju profit, već i doprinose stvaranju boljeg i održivijeg svijeta. 

Logo Mozaik ESG Solutions

Vizija

U Mozaik ESG Solutions, vjerujemo da finansijska održivost i pozitivan društveni utjecaj ne samo da mogu ići ruku pod ruku, već da su ključni za budućnost poslovanja. Naša vizija je voditi kompanije u BiH na putu ka održivom rastu, gdje se ESG (okolišni, društveni i upravljački) principi ne samo primjenjuju, već postaju temelj njihove poslovne filozofije. Naš cilj je pokazati da poslovanje usmjereno na održivost nije samo dobro za društvo i okoliš, već je i put ka dugoročnoj uspješnosti i inovacijama. 

Kako

Naš fokus je na kompanijama koje žele biti lideri u primjeni ESG principa, usmjeravajući ih ka diferencijaciji i dugoročnoj konkurentnosti. Pružamo strateško usmjerenje i operativnu podršku, posebno u oblasti investiranja s pozitivnim utjecajem (Impact investing), uključivanjem holističkog pristupa, koji uzima u obzir finansijske, društvene i ekološke faktore kako bi se stvorila sveobuhvatna i održiva investicijska strategija. Naša godišnja ESG konferencija nije samo događaj za razmjenu ideja; to je inkubator za saradnju, inovacije i praktična rješenja koja mogu definirati budućnost poslovanja. 

Poziv

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom transformativnom putu koji redefiniše uspjeh i donosi trajne promjene. Sa Mozaik ESG Solutions, vaša kompanija neće biti samo dio promjene; vi ste predvodnici u vašem sektoru, postavljajući standarde za održivo i odgovorno poslovanje. Zajedno otvaramo nove prilike i oblikujemo svjetliju, održivu budućnost, gdje inovacija, odgovornost i održivost nisu samo koncepti, već praksa koja definira kako poslujemo i kako doprinosimo svijetu oko nas. 

Kontaktirajte nas: info@mozaik.ba
Logo Agencija MaŠta

Misija

U Mašta impakt agenciji, vođeni smo jednostavnom, ali moćnom idejom: biti i ostati pouzdan katalizator pozitivnih promjena u nevladinom i razvojnom sektoru. Naša svrha je vođena vjerom u snagu kreativnosti i mašte, koja transformiše način na koji govorimo i radimo na razvoju i pozitivnim društvenim promjenama. Posvećeni smo tome da koristimo inovativne kampanje i događaje kao sredstvo za promociju organizacija koje ostvaruju stvarnu promjenu u društvu. Ova posvećenost vodi nas u svakom koraku – od ideje do realizacije – s ciljem da ostvarimo trajni utjecaj i potaknemo promjene koje su vidljive i mjerljive u zajednici. 

Pristup

Naša ekspertiza nije samo skup znanja i inovacija, već je to simbioza neograničene kreativnosti i strateškog razmišljanja, koja nam omogućava da kreiramo kampanje i događaje koji ne samo da odjekuju, već i inspirišu. Ponosimo se našom sposobnošću da definiramo ključne poruke koje mobiliziraju zajednice i postižu mjerljivi društveni impakt. Radimo rame uz rame s našim partnerima, pomažući im da prenesu svoje poruke i ciljeve na najefektivniji način. 

Rezultati

Impakt Agencija Mašta ima impresivan niz uspjeha, uključujući kampanje koje su doprinijele promjenama u zakonodavstvu (npr. Zakon o PDV-u, kampanja “Niko gladan. Niko sam”), organizovanje međunarodnih konferencija i partnerstva s uglednim razvojnim organizacijama (npr. godišnje konferencije najveće asocijacije privatnih donatora na svijetu, EFC). S posebnim ponosom ističemo da 100% naše zarade ide direktno u podršku uzorima koji mijenjaju živote na bolje. Naš uspjeh nije samo u brojkama; to su stvarne promjene koje zajedno ostvarujemo, pokrećući razvojne agencije i društvo prema održivoj i inkluzivnoj budućnosti.